Et raskeskab er der nok de færreste der har hjemme i køkkenet, men med et par simple ting, kan man bruge sin ovn som en tilnærmet version.
Lige inden du begynder at forme dit brød til boller eller … skal du gøre din ovn klar som raskeskab:
Tag en lille flad skål, 3 – 5 dl. (plastic, porcelæn, stål – det er lige meget) og stil den i bunden af den kolde ovn. Hæld 1 dl. kogende vand i skålen og sæt en tom bageplade ind i ovnen, så langt nede mod skålen som muligt. Der skal selvfølgelig lige være en anelse afstand ned til skålen, men ½ cm. er sådan set nok.
Den tomme bageplade skal hjælpe med at fordele varme og fugt i ovnen, så der ikke kommer en bageplade til hævning, hvor midten af pladen, lige over skålen med varmt vand bliver alt for varm.
Form nu dine boller / brød og stil dem til hævning i dit nye raskeskab. Der kan sagtens være flere plader til hævning samtidigt.
Når jeg laver boller, hæver jeg dem ofte 30 – 45 minutter når de er formet. Jeg er så heldig at min ovn er utrolig hurtig til at varme op, så jeg kan lade dem stå 30 min i “raskeskabet”, så tager jeg dem ud og tænder ovnen.
Så passer det med at de lige kan hæve 5 – 10 minutter mere, inden der evt. skal pensles eller drysses… Og så i den varme ovn!
Leave a Reply